Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Torturi, 10 Dec 2014 | 27742 vizualizari

 

Dragilor, azi va aduc un tort consistent si ciocolatos de post. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 400 g faina de grau
  • 335 g dulceata zmeura
  • 600 ml apa
  • 70 g cacao
  • 70 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt (5g)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • Blat 2
  • 200 g faina
  • 300 ml apa
  • 45g nuca cocos
  • 25 g cacao
  • 80 g zahar
  • 30ml ulei
  • 1/4lgt bicarbonat sodiu
  • 1lgt otet
  • Sos zmeura:
  • 700 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • Crema cocos:
  • 200 g fulgi nuca de cocos
  • 300 ml apa fierbinte
  • 250 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Decor
  • 280g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura amestecat cu 150 ml apa plata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post):

Blat 1:

1. Preincalzesti cuptorul la 180°C.

2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa, dulceata, ulei, bicarbonatul de sodiu stins cu otet) si mai apoi le inglobezi in cele uscate cu ajutorul unui tel.

3. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24cm diametru) si introduci in cuptor 50 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. 

4. Scoti blatul de la cuptor, il lasi sa se raceasca complet si apoi il tai in doua felii. 

Blat 2. 

1. Amesteci bine ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, nuca de cocos), apoi le inglobezi pe cele umede (apa, ulei si bicarbonatul de sodiu stins cu otet) cu un tel.

2. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24cm diametru) si introduci in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

3. Scoti cuptor si lasi sa se raceasca complet ianainte de asamblare.  

 Sos de zmeura:

Pui zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu la foc mic. Amesteci din cand in cand si lasi pe foc pana cand siropul rezultat s-a ingrosat (la mine a durat 15 minute). Lasi sosul sa se raceasca complet inainte de a-l folosi la asamblat.

Crema de cocos:

Pui apa la fiert, cand da in clocot opresti focul si adaugi fulgii de nuca de cocos, apoi lasi la racit. Topesti ciocolata la bain-marie, o torni in fulgii de cocos inmuiati si amesteci bine.    

Decor:

1. Topesti ciocolata pe baie de aburi. 

2. Trasezi un cerc pe o hartie de copt, torni ciocolata (~175g) in centrul cercului  si o intinzi cu o lingura inspre exterior. Bagi hartia de copt in frigider pana in momentul finisarii tortului.

3. Din restul de ciocolata topita iei cate o lingurita, o pui pe alta hartie de copt, si o intinzi de jos in sus apoi introduci hartia in frigider. 

4. Pentru fluturasi, puiciocolata intr-un pos de hartie de copt si spritezi dupa modelul desenat in prealabil pe o hartie de copt.  

Asamblare:

1. Pune o felie din primul blat pe un platou, o insiropezi, pui jumatate din crema de cocos, blatul 2, il  insiropezi si pe acesta, pui sosul de zmeura si a doua felie din primul blat pe care o vei insiropa. Deasupra acesteia pui crema de cocos ramasa, si introduci tortul in frigider pentru minumum 2-3 ore.

2. Scoti tortul din frigider, scoti si formele de ciocolata si le desprinzi cu grija de hartia de copt apoi le lipesti pe tort.   
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii