Tort cu pere si crema de branza

de Corinuta in Torturi, 24 Sep 2010 | 6799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat :
  • 250 g faina alba
  • 70 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus
  • Ptr umplutura :
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g samburi de nuca
  • 1 conserva de jumatati de pere (800 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere si crema de branza:

Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora.

Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade, se baga aluatul in cuptor si se coace aprox. 25 de minute, apoi se scoate.

Se toaca samburii de nuca si se prajesc intr-o tigaie. Se amesteca bine crema mascarpone cu branza pasata, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se obtine o spuma tare, apoi se amesteca cu crema de branza.

Se intinde crema peste aluat. Se scurg perele si se aseaza peste crema. Se presara deasupra nuca si se da la frigider ptr cateva ore. Apoi se taie felii si se serveste.

TIPS-URI

1

Inainte de coacere se pune o hartie de copt peste aluat si se presara peste ea boabe de fasole uscata.

2

Se pot folosi si pere proaspete taiate felii, eventual fierte 10 minute intr-un amestec de apa cu vin alb si zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta