Tort cu pepene galben a la Adela

de Bucataras in Torturi, 30 Apr 2009 | 6710 vizualizari

 

“Va trimit o reteta de tort delicios, mai greut de facut, dar garantez succesul!”, a scris Adela in primul mail trimis Bucatarasilor, dupa care a sosit si reteta cu pozele…
E un pic mai laborios, macar e bine ca nu folosim cuptorul…a fost ffff apreciat la acest Craciun!

 

INGREDIENTE

  • blat si decor:
  • 800 g pepene galben
  • 1500 gr pepene turkestan
  • esenta rom
  • un blat de cioco;
  • crema:
  • 15 g gelatina
  • 300 gr branza vaci
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100g zahar
  • rom sau vermut 40ml(eu nu am pus -ca a mancat si minunea mea)
  • 300 ml frisca
  • 50 gr cioco rasa pt decor;
  • in plus:
  • 4 linguri gem de caise
  • un plic tort gelee(gelatina colorata)
  • 55 g zahar
  • 150 ml frisca
  • fulgi de migdale(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pepene galben a la Adela:

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min;

2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola gelatina, se inglobeaza si se da la rece; apoi se adauga frisca batuta +/- cioco rasa; 1/2 din cantitate se aseaza pe primul blat, se pune al doiea, se unge cu gem, se pune crema, al treilea se mai unge cu putin gem si se da la rece vreo ora;
3. se scurg bilele, se prepara gelatina pt decor, se acopera bilelele, se imbraca in frisca batuta si se decoreaza cu fulgii de migdale si/sau ciocolata, eu preferand ciocolata.

Si adela are un blog personal, click AICI, care poarta numele fetitei sale, Alessi Maria.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pepene galben a la Adela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de piersici