Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure

de Tuxedo in Torturi, 26 Ian 2014 | 21960 vizualizari

 

V-am mai adus o reteta de tort, ca la noi curg torturile ca be banda :-))
Este cel mai racoros tort care l-am mancat vreodata! Poate am mai spus asa ceva despre anumite torturi ale mele, dar ca asta nu e nici unul! Parol! Are exact cantitatea de zahar care trebuie si suficiente fructe de padure incat sa-l faca nici prea acrisor nici prea dulce.

 

INGREDIENTE

  • Forma de 24 cm

Blat:

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit cream of tartar (sau un praf de sare)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina

Crema:

  • 400 ml iaurt natural (6% grasime)
  • 350 ml frisca (35% grasime)
  • 3 linguri cu varf zahar pudra
  • 20 gr gelatina granule

Jeleu fructe de padure:

  • 350 gr fructe de padure congelate (sau proaspete)
  • 4 linguri zahar tos
  • (se va lua din gelatina de la crema si se va adauga in piureul de fructe)

Pt. decorat:

  • 150 ml frisca
  • fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure:

Blat de pandispan:

  • Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit cream of tartar (sau doar un praf de sare). Acest cream of tartar este o pudra alba care va ajuta ca albusurile sa se bata extraordinar de bine!
  • Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana la dizolvarea completa.
  • Adaugam apoi si galbenusurile pe rand, apoi, cu ajutorul unei spatule sau tel in forma de para, incorporam faina cu miscari de jos in sus ca sa nu iasa aerul din aluat.
  • Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem blatul (aprox. 15 -20 min) intr-o forma de tort cu diamentru 24 cm pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt.
  • Il lasam la racit pe un gratar si apoi il ytaiem in doua.

Jeleul de fructe de padure:

Punem intr-o craticioara fructele de padure impreuna cu zaharul si fierbem cca 10 min. la foc mic pana se dizolva zaharul. Lasam apoi fructele sa se raceasca putin apoi le pasam in blender. Le lasam deoparte pana pregatim crema de iaurt.

Crema:

  • Punem gelatina la hidratat in apa calduta (cat sa o acopere cu 2 degete). Dupa 10 min. o dizolvam pe baie de abur sau la microunde 30 de secunde.
  • Mixam frisca pana cand se intareste, dar nu mixati in exces pentru ca se poate taia! O mixati atat cat sa fie ferma!
  • Masuram iaurtul apoi vom pune in iaurt jumatate din cantitatea de gelatina dizolvata si omogenizam bine (gelatina si iaurtul trebuie sa aiba aceeasi temperatura!)
  • Restul de gelatina il punem in jeleul de fructe si omogenizam bine.
  • Amestecam frisca cu iaurtul (turnam treptat iaurt in frisca) apoi vom cerne cate o lingura de zahar pudra si amestecam dupa fiecare.
  • Turnam jumatate din cantitatea de jeleu in crema si o omogenizam cu acesta (crema va avea o culoare roz si un gust deosebit)
  • Intr-un inel detasabil special pentru torturi (sau forma cu inel si fund detasabil) vom pune primul blat peste care turnam jumatate din crema apoi jumatate din jeleul ramas si il intindem usor cu lingura prin crema sa faca irizatii.
  • Punem si cel de-al doilea blat si deasupra restul de crema cu jeleul ramas prin care tragem cu lingura ca si la primul strat.
  • Bagam tortul la frigider minim 4 ore ca sa se intareasca bine crema.
  • Blatul nu necesita insiropare deoarece este foarte pufos si usor.
  • Dupa ce timpul de racire s-a scurs, scoatem inelul detasabil cu grija (eventual tragem cu lama unui cutit pe margini ca sa se desprinda frumos, daca e nevoie, nivelam ulterior)
  • Ornam cu nuca de cocos pe margini iar deasupra eu am facut niste moate de frisca peste care am presarat inimioare de zahar, voi puteti sa il ornati cum va place mai mult!
  • Pofta buna! va asigur ca o sa aveti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (35)

Tuxedo 1

03.02.2014, 02:00

Simona, scupma mea, te rog sa il faci, cu mana pe inima, este bestial de bun! , s-a mancat in timp record la noi!

MOKUSKA 1

17.05.2014, 21:53

CretuValentina 1

06.06.2019, 18:47

cred ca este foarte delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone