Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

de Julie in Torturi, 6 Dec 2010 | 15798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie,
  • esenta de vanilie,
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • zeama de lămâie,
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala) ,
  • 300 g ciocolata alba simpla,
  • 2 lingurite gelatina,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca,
  • ciocolata alba,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie:

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.

Crema:

Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere.

Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si  se presara fulgii de migdale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (33)

LUK 1

07.12.2010, 14:33

arata super..si imi si plac torturile cu lamaie

cristinne 1

08.12.2010, 09:19

delicioasa!

cristinne 1

08.12.2010, 09:19

demult vroiam sa incerc si eu un desert cu lamaie si cocos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cenusareasa