Tort cu mousse de ciocolata

de AncaAly in Torturi, 15 Aug 2011 | 6744 vizualizari

 

Tort cu mousse de ciocolata, un adevarat deliciu

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • Mousse ciocolata neagra:
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 ciocolati (300g): una cu lapte, una amara
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
  • Mousse ciocolata alba:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml frisca batuta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

Preparare tort cu mousse de ciocolata:

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura de apa. Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga cate putin peste galbenusuri. Albusurile se bat spuna separat si se adauga peste compozitia anterioara, amestecandu-se de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu faina si se da la cuptor. Se verifica cu scobitoarea daca este copt.

Mousse: (se procedeaza la fel pt amandoua) Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece. Frisca lichida se da in clocot la foc mic. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se adauga foile de gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.

Blatul de taie in 3. In tava in care s-a copt se aseaza primul blat apoi se toarna mousse-ul de ciocolata neagra. Se adauga al doilea blat si se toarna mousseul de ciocolata alba, iar apoi se aseaza ultimul blat. Se da la frigider pana se intareste.

Tort cu mousse de ciocolata se scoate din forma si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de pere - 150