Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

de Brindusa in Torturi, 23 Apr 2010 | 11078 vizualizari

 

Un cadou pentru nepoata mea.

 

INGREDIENTE

Blatul alb
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 50 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
Blat negru
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • 20 g amidon
  • 25 g cacao
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
Mousse de capsuni
  • 300 g capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 400 g smanatana facuta frisca
  • 1 pachet gelatina, inmuiata in 5 linguri lapte
  • cateva capsuni pentru decor
Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri smatana dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata:

Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila.

Bate albusurile spuma tare.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina, amidonul si praful de copt (si cacaoa pentru blatul negru) si mixeaza. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.

Baza formei rotunde se acopera cu foaie de copt unsa cu unt. Coace la 180 C cam 10 minute (fa testul cu scobitoarea). Blaturile ies subtiri.

Blaturile se scot din forme si se racesc pe gratar.

Pentru mousse mixeaza capsunile cu un blender vertical. Da pasta printr-o sita groasa, ca sa nu mai fie seminte. Incalzeste putin sucul de capsuni cu zaharul, ca sa se topeasca. Ia de pe foc, adauga gelatina si incorporeaz-o. Lasa la racit si adauga frisca. Pune la frigider pana se intareste, dar mai poate fi intinsa.

Tortul se monteaza in forma in care ai copt blaturile. Pentru asta unge mai intai forma cu unt. Pune blatul negru in forma. Pune felii de capsuni in picioare, de jur imprejur. Toarna moussul si niveleaza. Pune blatul alb deasupra. Da la frigider pentru 24 ore.

A doua zi scoate tortul din forma cu blatul negru ca baza.

Topeste ciocolata cu smanatana la baia de aburi. Amesteca sa se omogenizeze. Lasa la racit. Glazureaza tortul.

Orneaza cu cateva capsuni.

 

TIPS-URI

1

daca cumparati smanatana care are deja agenti de intarire (cea de la cutie care este pentru frisca), reduceti gelatina din mousse la jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ''Shirt''