La multi ani dragilor! Noul An sa vina cu sanatate, bucurii, belsug si multe impliniri! Eu va aduc un tort ca sa va fie anul dulce! :)
Pentru blat:
Mousse de capsuni:
Pentru insiropat:
Pentru glazura:
Intai de toate punem capsunile la decongelat.
Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum voi alegeti daca coaceti blatul intreg sau foile rand pe rand. Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare. Cele 3 galbenusuri le mixam cu 3 linguri de zahar, 15 gr de unt topit si 2 linguri de lapte. Incorporam 4 linguri de faina, 1 lingurita de praf de copt, iar la final albusurile, pe care le invartim cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia. Dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute, pana este coapta foaia de blat. O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte.
Mousse de capsuni: Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece 10 minute. Capsunile le trecem prin blender si facem un piure. Le amestecam cu 3 linguri pe zahar, le punem pe foc pana ce, acesta din urma se topeste. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, atat cat sa fie cald sa punem foile de gelatina si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca. Frisca lichida o mixam spuma, turnam piureul de capsuni si amestecam usor cu o paleta.
Siropul: Apa o amestecam cu zaharul pudra, fasiile de coaja de lamaie si le punem pe foc sa fiarba 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca. Oprim 5-6 linguri din mousse. In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat, insiropam, punem jumatate din mousse, iar blat, insiropam restul de mousse. Asezam si ultima foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore. Il scoatem dupa acest timp, il asezam pe un platou, imbracam marginile cu crema oprita.
Glazura: Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte. O turnam usor peste tort, lasam sa curga putin si pe margini. Decoram tortul cu trufe, bilute de ciocolata si felii de portocala! Sa aveti pofta!