Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)

de marieta in Torturi, 9 Oct 2011 | 7594 vizualizari

 

aceasta reteta am luat-o dintr-o revista neMteasca de program tv.intr-una din poze este si revista cu poza tortului.bineinteles ca eu am adaptat reteta cerintelor mele:)))

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua,
  • 100 g unt sau margarina topita,
  • 150g fructoza sau 200g zahar,
  • 2 vanilii,
  • un praf de sare,
  • 150 g faina,
  • 80ml lapte,
  • un praf de copt

pentru crema de mere:

  • 1kg mere,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 400ml suc de mere sau apa,
  • 5 linguri de fructoza sau zahar dupa gust.

pentru frisca:

  • 400ml smantana pentru frisca neindulcita,
  • 3 linguri fructoza,
  • 1 vanilie,
  • 15 g migdale taiate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube):

Blatul:se separa ouale,2 albusuri se pun separat,celelalte 2 se bat cu un praf de sare.

Separat galbenusurile se freaca bine cu 100g fructoza,1 vanilie,untul sau margarina,praful de copt,laptele,apoi faina si se amesteca apoi usor cu albusurile batute si se pune intr-o forma unsa si tapetata .

Se da la cuptor pana la coacere.

Cand e gate se bat celelalte 2 albusuri si cand sunt tari se pune 50g fructoza batandu-se pana se topeste.

Se pune deasupra blatului ,se presara migdalele si se mai da putin la cuptor pana prinde putina culoare bezeaua si migdalele,apoi se lasa la racit.

Merele se curata si se taie in cubulete mici

Se pune intr-o cratita si se fierbe cu sucul de mere sau apa si 5 linguri de fructoza.

Cand merele sunt fierte se adauga budinca dizolvata in putina apa.

Daca a scazut prea mult si e prea grosa se mai adauga putina apa sau suc, trebuie sa aibe consistenta unei budinci.

Se lasa la rece.

Frisca se bate cu fructoza si vanilia pana se intareste si se da la rece.

Se taie blatul in doua cu grija,partea de jos se trece pe un platou,se pune crema de mere,apoi frisca,se pune blatul de deasupra si se presara cu putin zahar pudra.

Asta e tot!!!

Va asigur ca a iesit foarte bun!!!!!!!!!!

TIPS-URI

1

cand se asambleaza tortul toate trebuie sa fie reci!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort vioara