Tort cu mere si crema diplomat

de ralu_ca in Torturi, 3 Feb 2014 | 24337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti petit beure
  • 300 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • umplutura
  • 750 g mere taiate cubulete
  • 250 g zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 350 ml suc de mere
  • 80 g amidon sau doua plicuri cu budinca de vanilie
  • 2 lingurite zahar vanilat bourbon
  • scortisoara macinata dupa gust (optional)
  • Crema
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • o fiola (2ml) esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa sau suc de mere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema diplomat:

Pentru blat am faramitat biscuitii cu ajutorul robotului. Ciocolata se topeste pe baie de apa impreuna cu untul. Se adauga biscuitii maruntiti, se omogenizeaza si se aseaza in strat uniform intr-o tava de tort detasabila cu diametrul de 32 cm.
Se da la rece.
Pentru umplutura de mere, am amestecat merele taiate cubulete mici cu zaharul si 250 ml suc de mere, scortisoara,zeama si coaja de la lamaie si zaharul vanilat si se fierb la foc mic pana se inmoaie bine. am adaugat amidonul dizolvat in 100 ml suc de mere si se adauga peste amesteculde mere. Se mai fierbe pana ce amestecul capata consistenta. Se toarna peste blatul racit, se niveleaza si se da la rece. Pentru crema punem gelatina la hidratat in apa rece sau suc de mere 50 ml.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de apa, omogenizam apoi incorporam frisca batuta.
Turnam crema obtinuta peste compozitia de mere din tava, nivelam si dam la rece pentru cateva ore. Am detasat peretii tavii si am aseazat prajitura pe un platou.
Se decoreaza cu felii de mere si putin praf de cacao sau scortisoara.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars