Tort cu mere si crema de zahar ars

de Ina in Torturi, 25 Apr 2010 | 9357 vizualizari

 

Un tort racoritor si insiropat, de care nu te saturi. Merita incercat !
Reteta am gasit-o la miha pe blog : http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/03/tort-cu-mere-si-crema-de-zahar-ars.html

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 8 oua
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • frisca pentru decor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

4 linguri de zahar (se poate pune si mai mult ca sa iasa crema cu sirop mai mult, astfel si blatul este mai insiropat) se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.
Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt.Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.
In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine,apoi amestecam cu laptele,5 linguri de zahar si vanilia.
Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.
Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars,facem un aluat de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.
Dupa ce s-a copt blatul,lasam un pic sa se racoreasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam vasul in care l-am copt.
Lasam vasul in capul tortului :) si dam la frigider cateva ore bune.

                       Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca,dupa preferinta si imaginatie. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

28.04.2010, 21:08

Gaby, daca mai asteptai 7 minute se faceau exact 12 ore de la salut

gaby_duceag 1

28.04.2010, 22:41

Ina 1

29.04.2010, 05:58

"neatza, gaby !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello