Tort cu mere

de silvi0ara in Torturi, 28 Noi 2010 | 6432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanile
  • un praf de sare
Pentru crema de mere: 
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 100 g zahar tos
Pentru crema alba:
  • 250 g branza grasa de vaci
  • 250 g smantana
  • 100g zahar
  • 200g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  •    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

 

Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul incins la 180gC aproximativ 40 de minute.Dupa ce s-a copt se lasa la racit.Intre timp pregatim merele,care se spala si se curata de coaja,se taie fasii subtiri,se stopesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul.Se amesteca usor sa nu le zdrobim,si dupa ce au fiert si au lasat zeama,se adauga gelatina inmuiata in prealabil.Se presara coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.Apoi pregatim crema de branza:se amesteca branza cu smantana,zaharul,vanilia si coaja de lamiae,adaugam gelatina inmuiata in prealabil,iar la sfarsit adaugam frisca batuta bine.Apoi montam tortul:intr-o tava cu fundul detasabil se pune o folie de plastic se pune blatul,apoi asezam merele uniform pe toata suprafata,apoi punem crema de branza si lasam tortul la frigider o ora sa se intareasca merele si crema.Scoatem usor tortul il asezam pe un platou si ornam cu frisca si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]