Tort cu ganache de ciocolata si visine

de Gergiana S in Torturi, 1 Ian 2014 | 4004 vizualizari

 

Un tort simplu de realizat cu un gust desavarsit

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort(vanilie sau cacao, din comert sau facut in casa)
  • Pt ganache
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml ciocolata amaruie sau cu lapte(eu am pus si si)
  • 40 gr unt
  • optional 2-3 lg finetti
  • esenta de migdale
  • compot de visine
  • Frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache de ciocolata si visine:

Blatul se imparte in 3.

Ganache-ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se adauga untul.Cu o lingura se amesteca pana se topeste ciocoata.Se da la rece pentru 2-3 ore.

Se scoate de la frigider, si se mixeaza crema pana ce incepe sa se intareasca.Se adauga 2-3 linguri de finetti si esenta de migdale.Se da din nou la rece.

Blatul se insiropeaza cu zeama de la compot, se pune un strat de crema, deasupa se adauga visinele scurse bine.se pune cel de-al doilea blat, din nou crema si apoi visinele.La fel procedam si cu cel de-al treilea, dar fara a mai adauga visinele.Se orneaza dupa preferinta, gust si pricepere:) eu la asta nu ma pricep, asa ca l-am uns cu frisca, si am imprastiat niste ciocolata topita pe el:)

Se lasa la rece pentru cel putin 3- 4 ore sau peste noapte.

Se serveste pe nerasuflate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra