Tort cu doua creme

de susu in Torturi, 19 Ian 2010 | 7436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Ingrediente:  
  •  Pentrut.blat:
  • 10 oua  
  • 10 linguri de zahar  
  • 10 linguri de faina  
  • 1 praf de sare  
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • 1 lingurita razatura de lamaie
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cognac alexandrion
  •  
  • Pentru creme:
  • 1 ciocolata heidi tiramisu 
  • 1 ciocolata heidi cu lapte si alune de padure caramelizate
  • 1 ciocolata heidi cu cereale
  • 1 ciocolata heidi cu caramel
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • zeama de la compot ananas sau caise pentru insiropat
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:


Blat:

Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori  faina cu praful de copt. Se pun la hidratat stafidele in cognac si esenta de rom pentru jumatate de ora.  Se freaca bine galbenusurile, se adauga coaja de portocale si lamaie si treptat zaharul. Se amesteca cu esentele, stafidele nescurse si la safrsit se adauga cate doua linguri din faina si albusuri treptat si se amesteca rapid de jos in sus pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la  cuptor la foc potrivit pentro 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca e nevoie se mai tine 10 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.

Crema:

Se bat cele doua cutii de mascarpone si apoi se adauga treptat frisca lichida si se bate in continuare pana se leaga .Se adauga  esenta de vanilie  si se imparte apoi aceasta crema in doua castrone diferite.O crema dintr-un castron se va amesteca cu esenta de rom, ciocolata tiramisu si caramel topite la bain marie si cealalta cu celelalte doua ciocolate topite la bain marie. Pentru crema facuta din ciocolatele cu umplutura (tiramisu si caramel) se va amesteca cate putin ciocolata topita cu o parte de mascarpone si apoi se adauga treptat crema pentru a ramane uniform si a nu se branzi. Se taie blatul in trei si se insiropeaza  cu zeama de la compot. Se aseaza 1/3 dintr-o crema pe primul blat, se aseaza al doilea blat, se pune a doua crema, se aseaza al trilea blat si se imbraca tortul in crema ramasa. Se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

susu 1

21.01.2010, 18:19

este cam costisitor dar merita pentru o ocazie speciala. l-am facut pentru craciun.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:45

Mama ... ce de ciocolata Cred ca a fost super bun

elena1988 1

07.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu ananas