Tort cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Torturi, 9 Feb 2013 | 7893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml frisca batuta tare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 1\2 cescuta zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca batuta
  • aschii de ciocolata cu lapte
  • aschii de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
  • 5 bomboane Ferrero Rocher
  • 5 bomboane Raffaello
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie:

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin zaharul.

Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si faina amestecam cu praful de copt si cacaoa.

Punem aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema: Intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert.

Intr-un bol punem faina, zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie.

Omogenizam usor si adaugam treptat laptele ramas(50 ml).

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia precedenta si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ingroasa.

Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se incorporeaza bine in crema.

Lasam la racit.

Dupa ce crema s-a racit complet, o amestecam cu frisca batuta.

Sirop: Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.

Asamblare: Blatul rece de tort se taie in doua.

Punem prima parte de blat pe un platou, insiropam bine apoi intindem crema peste.

Apoi punem peste crema ce-a de-a doua parte de blat si o insiropam bine si pe aceasta.

Imbracam tortul in frisca, apoi il glazuram pe margine cu ciocolata topita impreuna cu untul pe baie de aburi.

Pe margine decoram tortul cu aschii de ciocolata cu lapte, iar deasupra cu aschii de ciocolata alba.

Pe marginea tortului punem bomboanele Raffaello si Ferrero Rocher.

Se da la frigider pana la servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Pentru copt blatul am folosit o tava cu diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (48)

karla 1

11.03.2013, 19:10

super sigur am sa incerc reteta

Alina26 1

11.03.2013, 20:35

La multi ani!!!!!!

Angelina_Elena 1

11.03.2013, 23:18

Va multumesc tuturor pentru urari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]