Acest tort l-am facut sotului meu ca a fost ziua lui!!!
I-a placut foarte mult si a spus sa "mai incerc" :)) :)))
Blat:
Crema de sampanie:
Sirop:
Ornat:
Pregatim Blatul:
1.Se separa albusurile de galbenusuri.
2.Se bat albusurile cu un praf de sare.
3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar.
4.Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine dupa fiecare,
5.Se adauga uleiul si apa rece.
6.Se adauga faina,praful de copt cernute.Se ncorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se adauga si cacaoa,cernuta si continuam sa mestecam.
7.Se unge o tava (24 cm diametru)cu uiei si se tapeteaza cu faina.Punem compozitia obtinuta si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 de minute.
8.Se face rapid testul scobitorii:daca iese curat atunci blatul este copt.Se lasa sa se raceasca in cuptorul inchis.
Crema de Sampanie:
1.Gelatina se inmoaie in 100ml apa rece timp de 10 minute.
2.Intr-o cratita se mixeaza galbenusurle cu zaharul pudra pana se obtine un amestec albicios.
3.Se adauga sampania in fir subtire amestend bine.
4.Se pune cratita pe foc mic si se fierbe aproximativ 10-15 minute.
5.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste.
6.Se adauga gelatina (eu am apus gelatina foi si am storso).Se amesteca bine pana se topeste gelatina complet.
7.Se lasa la racit si apoi se adauga la frigider.
8.Dupa o ora se bate smantana pentru frisca si se adauga crema rece.
Sirop:
1.Se pun pe foc intr-o craticioara apa si zaharul si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.
2.Se lasa siropul sa se raceasca putin si se adauga esenta de vanilie.
Frisca: am batut smantana cu mixerul,cand a fost gata l-am impartit in doua si am adaugat nutella si am continuat sa bat.
Asamblare:
1.Am taiat blatul in doua.
2.Am insiropat bine blatul de jos,apoi am pus crema de sampanie.
3.Am pus cealalta jumatate de blat,l-am insiropat si l-am lasat la rece 2 ore.
3.L-am ornat:am intins un strat subtire pe marginea blatului si am lipit cipsurile de ciocolata.Apoi cu ajutorul unui pos am ornat cu frisca.In mijloc am pus zmeura.
1
Cand faceti crema este foarte important ca amestecul sa fie doar cald si nu sa fiarba.Daca amestecul fierbe gelatina isi pierde din proprietati.
2
Se poate folosi si gelatina praf.
3
Se poate folosi orice fel de fructe,sta la imaginatia fiecaruia.