- Blat:
    
        - 6 oua
- 250 gr zahar
- 300 gr faina
- 10 linguri apa
- 1 praf de copt
- coaja de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
 Crema:
        - 2 linguri amidon
- 250 ml suc natural de portocale
- 350 ml frisca lichida
- cateva picaturi de esenta de portocala
- 4 linguri de zahar
 Glazura:
        - 100g ciocolata amaruie
- 50ml frisca lichida.
 Sirop:
        - 100 ml apa
- 150 ml suc natural de portocale
- 2-3 linguri de zahar
- esenta de portocala
 
 
						 
						
					 
					
						
							Portii: 8
																												Timp de preparare: peste 120 minute
                         
                        
						
        
        
    
						
						MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si blat cu cacao:
						Blat:
    - Separam albusurile de galbenusuri.
- Frecam galbenusurile cu zaharul  adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
- Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.
- Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.
- Tapetam o forma de tort sau o cratita de 28-30cm, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.
- Inlocuim 2-3 linguri de faina cu 2-3 linguri de cacao.
- Eu sunt de parere ca,in cazul blaturilor si a checurilor, testul cu scobitoarea este sfant.
- Il scoatem pe un gratar sau pe un prosop si il lasam sa se raceasca.
- Il feliem si il umplem cu ce fel de crema dorim.
Crema:
    - Dizolvam amidonul in 50 ml suc de portocale.
- Punem restul de suc pe foc si adaugam zaharul.
- Amestcam pana se topeste zaharul, luam de pe foc si turnam amestecul cu amidon.
- Punem vasul pe fos si amestecam continuu, pana se ingroasa crema si este usor sticolasa.
- Lasam sa se raceasca si in tampul asta batem frisca.
- Crema de portocale o adaugam peste frisca.
- Adaugam cateva picaturi de esenta de portocale si lasam crema la rece, cel putin 30 de minute.
Sirop:
    - Intr-un vas punem apa, sucul de portocale si zaharul si il fierbem pana are consistenta unui sirop.
- Il lasam sa se raceasca si picuram esenta de portocale.
   Glazura: 
 
    - Topim ciocolata cu frisca lichida pe baie dse abur sau la microunde.
- Lasam putin sa se raceasca si o intidem peste prajitura.
- Presaram decoruri de zahar sau oricealtceva doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si blat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.