Tort cu crema de nuca

de rebecca19 in Torturi, 10 Mar 2014 | 3384 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • jum.plic praf de copt

crema:

  • 10 ling faina
  • 1 litru jum.lapte
  • 2 linguri cacao
  • jum.kg de nuca
  • 1 pachet mic de unt Rama
  • jum kg zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca:

Blat: se separa galbenusurile de albusuri,se bat albusurile cu praful de copt pana devine o spuma tare,se adauga treptat zaharul care trebuie batut bine,se adauga galbenusurile si se bate cu mixerul si se adauga faina treptat.Blatul obtinut se pune in tava la copt si se lasa pana trece de testul scobitorii.

Crema: se pune la fiert 1 litru de lapte,iar cu celalalt jumatate de litru impreuna cu faina si cacaoa facem compozitia (care trebuie adaugata peste litrul de lapte dupa ce fierbe) se amesteca bine sa nu fie gogosi si se adauga 300 g zahar.

Cand fierbe litrul de lapte se  toarna compozitia si se lasa la foc pana se ingroasa.Se pune la racit(trebuie racita bine bine) separat se freaca untul cu zahar.Cand ii rece crema,intr-un castron se pune o lingura de crema,o lingura din compozitia de unt si zahar,tot asa pana terminati ambele compozitii,iar la sfarsit se adauga nuca treptat.***

Cand amestecati cele compozitii,amestecati doar intr-o parte sa nu se taie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dor de duca - Tort "Altfel"