Tort cu crema de lapte

de leoflori in Torturi, 3 Oct 2009 | 30951 vizualizari

 

este varianta tort, a prajiturii mele Cuburi de lapte

 

INGREDIENTE

  • Blat (Compozitia este pt. 1 blat)
  • 2 oua
  • 2 Linguri zahar
  • 2 Linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 Lingura cacao
  • 2 Linguri apa calda
  • CREMA DE LAPTE : 
  • 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • GLAZURA :
  •  200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute. Tava sa fie unsa si tapetata cu hartie de copt.

Repetati cantitatile pt. blat de inca 2 ori. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema + glazura.

CREMA : Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul.Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa dc. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. lasam la racit. Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

GLAZURA : Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Un nou inceput de drum