Tort cu crema de banane

de Lau in Torturi, 1 Sep 2011 | 4909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 banane
  • 200 g zahar
  • DECOR
  • frisca
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane:

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dam drumul la cuptor.

BLAT-Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, adaugam faina, coaja de la o lamaie data prin razatoare. Amestecam usor, apoi compozitia o turnam in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in 3

CREMA-mixam smantana cu zaharul. Bananele le pisam cu blenderul si adaugam frisca, apoi omogenizam

ASAMBLARE-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam jumatate din crema-foaie-insiropam-crema ramasa-foaie- insiropam-adaugam frisca si ornam cu banane

Eu am amestecat 3 linguri de frisca cu 2 linguri de cocos rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru 2014