Tort cu ciocolata si frisca

de maria_claudia in Torturi, 2 Mar 2011 | 11053 vizualizari

 

Pentru ca pe 28 Februarie baiatul meu Gabi a implinit frumoasa varsta de 21 de ani am facut acest tort pentru el

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 4 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 2-3 linguri nuca macinata.
  • ptr crema:
  • 400g ciocolata cu lapte,
  • 250ml smantana lichida,
  • 75g unt
  • ptr sirop:
  • 5linguri zahar,
  • 250g de apa
  • ptr decor si glazura: 
  • 200g ciocolata,
  • lapte,
  • 100ml smantana lichida,
  •  frisca si bombonele argintii 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min.

Crema: topim ciocolata impreuna cu smantana, adaugam untul. Cand s-a racit se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.

Ptr sirop: zaharul se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa calduta si se lasa pe foc pana se formeaza siropul.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, apoi un strat gros de frisca. Imbracam tortul in glazura de ciocolata(topim ciocolata cu smantana), ornam cu frisca si bombonele dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea