Zilele trecute mi-am cumparat o carte "Deserturi cu ciocolata" pe care o voi experimenta...desigur dupa cunostintele mele si dupa priceperea mea. Asadar, retetele sunt simple, delicioase, cu grad de dificultate mica si cu timp de pregatire scurt...
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pina devin albicioase. Adaugam ceasca de cafea, vanilia si mixam. Ciocolata (eu am folosit 100 gr ciocolata neagra, iar restul ciocolata cu lapte) si untul se topesc la bain-marie si se toarna cite putin peste compozitia de oua in timp ce mixam. Alunele se macina la robot ,dar nu fin, ci lasate mai mare si se adauga peste compozitia de oua cu ciocolata. Le amestecam usor pe toate cu un tel sa se amestece. Praful de copt se amesteca cu faina si amidonul si se toarna peste amestecul anterior, se amesteca pina compozitia devine omogena.
Se toarna in forma rotunda de tort, eu am folosit una de silicon si coace-o la 180 grade pt 50 minute. Las-o sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Rastoarna tortul pe platoul de servire si acopera-l cu zahar pudra cu aroma de vanilie din abundenta.
Simplu si bun!!! Pofta buna!!!!
1
serveste tortul insotit de cappucino cald