Tort cu capsuni si ciocolata

de mimmi in Torturi, 10 Iun 2012 | 4251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de pandispan din 8 oua,folosind reteta de baza,
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 250 g ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca lichida,
  • Pentru crema de capsuni:
  • 250 ml suc rosu (eu am folosit Tymbark cu capsuni si banane),
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • esenta de vanilie,
  • + capsuni, +frisca lichida pentru ornat, +ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache:

Crema ganache: Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.

Pentru crema de capsuni,punem intr-o oala 200 ml suc rosu si 3 linguri de zahar. Intr-un pahar amestecam 50 ml suc cu 3 linguri de amidon,iar cand s-a topit zaharul(din oala) turnam aceasta compozitia si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit.  

Taiem blatul in 3 felii,fiecare felie o insiropam cu un sirop din apa calduta,zahar vanilinat si esenta de vanilie. Pe prima foaie punem 1/2 din crema ganache,punem a doua foaie de pandispan,intindem uniform crema de capsuni,punem pe toata suprafata capsuni taiati felii si asezam a treia felie de pandispan. Ornam dupa bunul plac,eu am ales sa imbrac marginea in crema ganache,ornata cu ciocolata rasa,pe deasupra am pus capsuni si frisca batuta.

Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore sau pana il servim. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Felicia