Tort cu cafea ,,Mocca,,

de Zamfira in Torturi, 24 Oct 2015 | 8260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 
  • 5 ouă 
  • 125 g zahăr tos 
  • 125 g făină 
  • 1 lingură cacao 
  • 1 esenţă vanilie
  • Cremă 
  • 6 linguriţe cafea ness 
  • 100 ml lichior de cafea 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 500 ml frişcă 
  • 2 pliculeţe gelatină
  • Decor
  •  ciocolată rasă
  •  bomboane de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea ,,Mocca,,:

Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare.

Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare.  Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări de jos în sus.

Scoatem 3 linguri de compoziţie pe care o amestecăm cu o lingură de cacao.

Turnăm compoziţia deschisă la culoare într-o formă de tort 23 cm, tapetată cu hârtie pentru copt.

Adăugăm din loc în loc compoziţia cu cacao. Punem tava în cuptorul încâzit, timp de coacere 30-35 de minute, facem proba cu scobitoarea.

Lăsăm blatul să se răcească şi apoi o tăiem în două.

Crema:

Batem smântâna pentru frişcă până când are o consistenţă tare.

Amestecăm ness-ul cu lichiorul.

Adăugăm treptat în frişcă zahărul şi pasta de cafea, în final adăugăm gelatina.

Ungem primul blat cu mai mult de jumătate din cremă.

Aşezăm al doilea blat deasupra.

Îmbrăcăm tortul cu cremă şi-l ornăm cu ciocolată rasă şi bomboane de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea ,,Mocca,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]