Tort cu banane

de amalia_84 in Torturi, 3 Feb 2013 | 5022 vizualizari

 

Este un tort delicios si foarte usor de preparat.Eu il prepar intotdeauna de revelion.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao

Pentru crema:

  • 250 gr. frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane

Pentru sirop:

  • 100 gr. zahar
  • 1 ceasca apa

Pentru galazura de ciocolata(la rece):

  • 150 gr. zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 5-6 linguri de margarina fiarta
  • cirese sau visine din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane:

Pentru blat:Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema.Se adauga faina si cacaua,se amesteca si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace,este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se scoate din forma numai dupa ce s-a racit.Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut la foc din zahar si apa.

Pentru crema:Ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile.Se adauga frisca si se amesteca foarte bine.Din crema se opresc 5 linguri pentru decor iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung,se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pentru glazura:Se amesteca zaharul pudra cu cacaua,laptele rece si cu margarina fiarta si se pune peste tort.

Decor:Cu ajutorul seringii speciale pentru creme se orneaza tortul cu restul cremei pastrate,se pun ciresele si se da la rece pentru cateva ore. Atentie:dupa fiecare taietura se spala cutitul cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si banane