Sotul meu adora ciocolata asa ca acest tort este exact pe gustul lui.Este foarte usor de facut si de efect,sa nu mai vorbim de gust...o lingurita perfecta de ciocolata!
BLAT:
CREMA:
Blat: Se pun pe foc laptele,uleiul,60g cacao si apa si se lasa pana se omogenizeaza bine ingredientele.Se amesteca ouale cu zaharul,se adauga ingredientele uscate :faina,65g cacao,bicarbonatul, iar la final se adauga compozitia de lapte,ulei,cacao si apa amestecand bine cu mixerul.Aluatul se aseamana cu cel de chec,un pic mai dens.
Se imparte in doua compozitia pentru blat si se coace la foc mic pentru circa 10-15 minute.Il incercam cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.Practic va ies doua blaturi de circa 4-5 cm inaltime,pe care le taiati pe jumatate fiecare,obtinand astfel 4 blaturi.
Intre timp se pregateste crema.Se pune pe foc frisca lichida si se lasa pana ce da primul clocot.Se stinge focul si se adauga ciocolata rupta bucatele.Se amesteca energic pana cand toata ciocolata s-a topit.
Dupa ce s-au racit blaturile si crema,tortul se poate asambla.Se pune primul blat,se adauga crema de ciocolata,urmatorul blat si tot asa,ultimul strat fiind de crema.
Se poate orna cu bomboane de ciocolata,ciocolata topita,biscuiti inveliti in ciocolata etc.
1
Adaugati hartie de copt in tava in care coaceti blaturile.
2
Blaturile nu trebuie sa fie foarte inalte,pentru ca altfel nu se mai simte crema de ciocolata.