Tort Black& White

de camelia_elena in Torturi, 10 Iun 2013 | 4068 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • 8 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri ulei

Ptr umplutura:

  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca cacao
  • 1 l lapte(ptr budinca)
  • visine
  • 100 gr ciocolata cu lapte/amara
  • 50 gr ciocolata alba

Ptr decor:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 50 gr margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr nuca de cocos

Ptr sirop:

  • 750 ml apa
  • 1 cana cu apa
  • 5 sticlute esenta de vanilie(25 ml fiecare)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Black& White:

Blatul:

Se bat albusurile spuma. Zaharul se topeste cu cele 10 linguri de apa( calda) si se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se bate in continuare dupa care se adauga galbenusurile pe rand+ uleiul. Se adauga faina. Se baga la cuptor 10 minute la foc mai mare dupa care se reduce focul. Se scoate de la cuptor atunci cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema:

Se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet.

Asamblare:

Se taie blatul in 4. Se ia prima parte si se insiropeaza( siropul se obtine prin fierberea ingredientelor la un loc pana cand se topeste zaharul) dupa care se adauga jumatate din budinca de vanilie+ jumatate din ciocolata cu lapte si jumatate din cea alba taiate cubulete. Se pune urmatoarea felie de blat, se insiropeaza si se adauga toata budinca de ciocolata+ visinele. La urmatoarea felie de blat se procedeaza ca la prima.

Glazura se prepara prin punerea tuturor ingredientelor la baie de abur. Dupa ce se omogenizeaza se pune pe tort, dupa care se adauga nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Cana folosita pentru masurarea zaharului si fainei este de 250 gr

2

Puteti folosi si glazura de ciocolata daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Black& White" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100