Noi avem în familie nişte mofturoşi, care nu vor miel nici usturoi, nici aia nici ailaltă. Pentru ei (şi pentru alţi pretenţioşi aşişderea :) am pregătit un tort-aperitiv, un drob din organe de pui, copt în formă rotundă.
Am fiert ficăţeii şi pipotele+inimile de pui în 2 vase separate, pentru că timpul de fierbere diferă. După ce s-au fiert, le-am scos din apă şi le-am lăsat să se răcească, apoi le-am tăiat în bucăţi cât mai mici, cu un cuţit.
Ceapa verde am spălat-o şi am curăţat-o, am tocat-o mărunt, am călit-o într-o tigaie cu o ceaşcă de ulei. Am pus într-un vas încăpător măruntaiele, ceapa călită, am adăugat pătrunjelul tocat şi cele 6 ouă bătute. Am adăugat chives, busuioc, oregano (tocate mărunt), sare şi piper şi am amestecat bine. Am uns cu unt şi am tapetat cu hârtie de copt o formă de tort. Am turnat compoziţia, nivelând cu o spatulă. Am introdus la cuptorul bine încins, la foc moderat, şi am lăsat să se coacă. După o oră, am scos tava şi am turnat deasupra 3 ouă bătute. Am mai lăsat circa 30 minute, până când s-a rumenit glazura de ouă. Am tăiat rece, ca pe un tort.