Tort aniversar (de post)

de Ligia Bxl in Torturi, 7 Mar 2014 | 24785 vizualizari

 

Am facut acest tort de ziua mea.Pentru ca prietena mea tine post am respectat dorintele ei,a fost tare bun,light bun pentru o ora tarzie,il recomand tuturor celor care nu se impaca bine cu dulciurile si grasimile :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 600 gr faina
  • 2 fiole de esenta de vanilie
  • 220 zahar brun
  • 650 ml apa minerala
  • 60 gr cacao
  • 160 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2-3 plicuri gelatina agar agar
  • 250 gr zahar farin
  • 250 gr zmeura
  • Pentru ornat:
  • 150 gr capsuni
  • 100-150 gr de zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina vegetala(6 gr agar agar)
  • cateva alune de padure
  • Pentru insiropat:
  • 1 cana suc natural de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar (de post):

Amestec faina,cacaoa si praful de copt.

Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul.

Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate.

Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie de copt si dau la copt la cuptorul incalzit inainte.

La final fac testul cu scobitoarea,las la racit blatul si il scot din tava.

Dupa racire impart blatul in doua parti egale si pun inelul tavii detasabile pe un platou.In mijlocul cercului pun partea de sus al blatului taiat si-l insiropez.

Pe marginea inelului peste blat pun capsuni taiate felii subtiri.(vezi poza).

Fac umplutura astfel:bat frisca bine cu zaharul pudra,apoi prepar gelatina conform instructiunilor de plic si o pun in frisca.Amestec bine cu o spatula.

Pun in frisca obtinuta zmeura apoi aceasta compozitie o pun peste blatul insiropat.

Deasupra pun cealalta parte de blat pe care il insiropez usor.

Fac glazura din zmeura astfel:zmeura cu putina apa si zaharul o fierb pana se sfarama si devine cremoasa,dau de pe foc si adaug gelatina,incorpozez si o torn dupa ce scot inelul de pe tort.

Pe deasupra am ornat cu capsuni feliate si cateva alune de padure.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Ligia Bxl 1

12.03.2014, 15:00

simonacallas uite ca se poate multe

AnneAny29 1

18.11.2020, 14:10

Ai putea specifica cat trebuie sa stea la cuptor blatul si la cate grade? Te rog frumos.
Mulțumesc

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 15:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu zmeura