Tort aniversar

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Ian 2014 | 3350 vizualizari

 

Intrucat la 1 Ianuarie 2014 am avut dublu eveniment, trecerea dintre ani si aniversarea noastra m-am gandit sa fac si eu ceva dulce :P

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 2 cani de zahar + 8 linguri zahar pt caramel
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se pregateste crema de zahar ars

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele

Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel

Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute

Intre timp se pregateste blatul

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare

Se adauga treptat zaharul

Galbenusurile se amesteca cu praful de copt

Se adauga peste spuma amestecandu-se cu o lingura de sus in jos

Se adauga treptat faina, amestecand la fel

Se toarna peste crema din cuptor si se mai da la foc pentru 20-25 minute

Se lasa la racit 3-4 ore

Se rastoarna pe un platou astfel incat crema sa fie deasupra

Se orneaza dupa bunul plac

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere şi cremă de zahăr ars