Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de galbenusuri cu spuma de margarina, apoi am lasat-o putin la rece.
Pentru sirop, am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, putin cate putin, romul si nesul (l-am frecat cu putin zahar, apoi l-am pus).
Pentru glazura, am rupt ciocolata in bucati mici si am pus-o pe foc impreuna cu frisca lichida. Am amestecat pana s-a topit ciocolata, apoi am lasat-o la racit, pana am asamblat tortul.
Am taiat blatul in doua, l-am insiropat, am pus crema (am oprit putina crema pentru decor), al doilea blat, insiropat si el, glazura si l-am ornat cu crema oprita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.