Tort amandina

de adriana65 in Torturi, 17 Noi 2012 | 19513 vizualizari

 

După prepararea prăjiturii Amandină a venit rândul şi pentru un tort Amandină.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 160 g făină
  • 4 linguri apă rece
  • 25 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente cremă:

  • 250 g unt de 82 % grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri cacao
  • 5 - 6 picături esenţă de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml cafea espresso concentrată
  • o cutie glazură Dr.Oetker de 200 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Se începe cu prepararea blatului: albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă zahărul, se bat până ce acesta se topeşte apoi se adaugă  apa. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul şi se adaugă în fir subţire peste albuşurile bătute spumă; făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi, cu ajutorul unei linguri, se pune pe rând în spuma de ouă, amestecând  uşor cu o spatulă.  Compoziţia se pune în tava de tort de 26 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil, unde se coace 30 - 35 minute. Până trece testul scobitorii .

Pentru prepararea cremei untul l-am frecat spumă cu zahărul pudră. Cu mixerul la viteză maximă se freacă până se topeşte zahărul rezultând o cremă spumoasă. Am adăugat gălbenuşurile câte unul, apoi cacaua. 

Cu mixerul  pornit la viteză maximă se freacă crema până ce aceasta devine foarte spumoasă .

Pentru sirop se prepară o cafea espresso din 100 ml apă şi 2 linguri cafea. Într-un ibric se fierbe apa cu zahărul, cam 5 minute,  apoi se amestecă cu cafeaua. Se răceşte.

Blatul rece se taie în două; partea de jos se pune pe  platoul de servire tapetat cu hârtie ornamentală, dar şi două foi A4 puse sub blat pentru a proteja hârtia ornament,   se însiropează  bine, apoi se pune trei sferturi din cremă şi se întinde uniform pe suprafaţa foii de tort. 

Se acoperă cu cel de-al doilea blat, se  însiropează şi se unge cu un strat subţire  din crema rămasă. 

Deasupra tortului am pus o glazură de ciocolată,  cumpărată de data aceasta.

Am pus tortul la rece . După două ore am îndepărtat hârtiile A4 şi am ornat tortul cu crema rămasă şi  ornamente din ciocolată  .

Am pus tortul la rece până a doua zi 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina de ocazie