Tortul acesta l-am facut acum cateva luni pentru un baietel ce tocmai implinea 3 luni. Cu siguranta bebele nu s-a bucurat de el insa parintii cred ca da.
Separam albusurile de galbenusuri, vatem albusurile spuma, apoi adaugam pe rand: zaharul, apa, galbenusurile si uleiul mixand in continuare.
Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor folosind o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.
Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara se pun la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.
Pregatim si crema: untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se topeste zaharul. Punem deoparte 2 linguri din aceasta crema alba in care adaugam o picatura colorant albastru si o folosim la ornat. In restul de crema adaugam galbenusul de ou mixand in continuare, apoi cacaoa si esenta de rom. Mixam cateva minute pana se incorporeaza totul bine si devine o crema spumoasa.
Blatul il taiem in trei foi.
Asezam pe o farfurie prima foaie, o insiropam si o ungem cu crema. Procedam la fel si cu a doua foaie. Ultima foaie o isiropam doar.
Punem prajitura la rece pt aprox 3 ore sau peste noapte si a doua zi ornam.
Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi lasam cateva minute sa se raceasca un pic apoi turnam peste tort imbracand tot tortul in ciocolata.
Ornam cu crema albastra pusa deoparte.
Ciocolata alba o topim pe baie de aburi apoi adaugam in ea o picatura de colorant . Ciocolata devine ca o plastelina usor de manevrat. Eu am facut fluturasi :).