Tort "Alb si Negru"

de simona72 in Torturi, 29 Oct 2014 | 7654 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult prajitura Cameliei cu bilute de cocos. Pe cand am inceput sa fac prajitura, aceasta s-a transformat in tort...a iesit bun si frumusel, zic eu. Va las si link-ul cu reteta Cameliei sa vedeti ce sectiune frumoasa are la prajitura ei ...http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-ciocolata-si-bilute-de-cocos-65916.html

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 gr faina
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml iaurt de baut
  • pt bilute de cocos:
  • 250 gr branza dulce
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri amidon
  • 2-3 linguri faina alba
  • pt crema:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 60-70 ml lichior de oua
  • 1 lingura gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • pt sirop:
  • 50 ml lichior de oua
  • 60-70 ml apa
  • pt glazura si decor:
  • 200 gr ciocolata cu 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • bomboane Raffaello
  • nuca de cocos
  • petale de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Alb si Negru":

Pentru bilute de cocos: amestecam branza de vaci cu zaharul si galbenusul. Adaugam nuca de cocos si amidonul. Branza mea a fost mai zeroasa, asa ca am mai adaugat faina si nuca de cocos ca sa se lege compozitia. Am format bilute si le-am pus in tavile de copt in care urma sa fac blaturile. Inainte de a pune bilutele am uns tavile cu putin unt.

Pentru aluat: am mixat untul cu zaharul ca pentru crema. Chiar daca se taie nu este nici o problema, nu facem crema ci blat. Adaugam trepata ouale in timp ce mixam dupa fiecare ou pus. Adaugam vanilia si mixam. Amestecam faina cu un praf de sare, praful de copt si pudra de roscove. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si amestecam usor cu un tel tip para. La urma adaugam iaurtul, mai amestecam pentru ultima oara, pana la incorporarea acestuia.Turnam aluatul in tavile cu bilute de cocos. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Blaturile sunt gata cand se vede cum se desprind usor de pe margini si faceti testul cu scobitoarea. Lasati sa se raceasca pana a doua zi. 

Pentru crema: am pus gelatina la inmuiat in putina apa. Am mixat frisca. Am incalzit gelatina si am amestecat pana la dizolvarea completa a acesteia. Am adaugat peste gelatina diluata lichiorul de oua, am amestecat si am turnat incet peste frisca mixata. Am dat la frigider pentru 10 minute.

Daca blaturile au iesit tuguiate le indreptam cu un cutit. La mine a fost necesar sa indrept doar blatul cel mic. Am insiropat putin blaturile cu amestecul de lichior de oua si apa. Am turnat crema peste cele doua blaturi si le-am dat la rece pana ce crema s-a intarit. Am suprapus blaturile si le-am asezat pe un gratar,

Am topit ciocolata pe baie de aburi, am adaugat smantana pentru frisca, am amestecat pana la dizolvarea si incorporarea lor. Am turnat glazura de ciocolata peste blaturile suprapuse in doua transe, Dupa prima transa de glazura am dat tortul la frigider, iar dupa ce glazura s-a intarit am turnat cea de a doua transa de glazura de ciocolata. Am decorat cu bomboane Raffaello, petale de ciocolata si nuca de cocos.

Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

tavile au avut dimensiunile de 18 cm si 24 cm

2

pudra de roscove poate fi inlocuita cu cacao

3

atentie la branza pe care o folositi pt bilute...de preferat sa fie mai uscata sa nu fie nevoie sa adaugati faina(ale mele au iesit putin cam tari)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Alb si Negru"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura