Tocanita de vara cu ciuperci

de COSTEO in Mancaruri de post, 26 Iun 2013 | 10561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 4 rosii
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete
  • 6 catei usturoi
  • 3-5 ardei copti
  • 1 ardel iute
  • 600 g ciuperci ( hribi,panisoare,rascovi)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 150 ml vin
  • bulion(suc rosii)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vara cu ciuperci:

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat cubulete,vinetele (coapte) dau o savoare mai buna la tocanita,la fel si cu ardei tot copti si rupti fasii sau taiati mai mare, usturoiul tocat marunt.

Punem ciupercile care in prealabil au fost curatate si spalate si fierte inainte,taiate bucati mari.Se pune sare,piper,cimbru si apa cat sa acopere bine legumele si se lasa sa fiarba la foc mic,35-45 minute.

Din cand in cand se amesteca in cratita cu o lingura de lemn,punem si bulionul.La sfarsit se adauga vinul si ardeiul iute tocat marunt si se mai lasa 10 minute .

Optional ,se adauga patrunjel verde tocat marunt,se pune capacul si se trage de pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]