Stiu ca la noi in Ro nu se mananca telina intr-o cantitatea mai mare , si de aceea , special, mi-am facut cont , mi-am instalat progam de redimensionare a pozei ... ca sa va conving ca merita sa incercati :)))
intai fierb cubuletele de vitel separat (merge si alta carne ,eventual impanata cu ceva grasime )
curat telina si o pun intr-un bol de apa rece cu niste picaturi de zeama de lamaie ,iar frunzele ,le aleg pe cele tinere si dupa ce le spal zdravan pe pun in apa calda- clocotita chiar si le las acolo
intr-o cratita . calim ceapa in ulei de masline si cu o lg de zeama de la carne , adaugam morcovul taiat rondele si-l lasam sa devina un pic caramelizat , peste care adaugam in straturi alternativ bucatele de carne fiarta , cubulete de cartof , cubulete de rosii si cubulete de telina si iar de la capat ...
Dupa ce am pus toate ingredientele , potrivesc de sare si amestec cu mare blandete ,deasupra adaug frunzele de telina intregi -doar rupte de pe tija , torn zeama de la carne dar sa fie mai putin cu un deget ca-si lasa apa si telina , adaug zeama de la 1/2 lamaie , las la foc mic 15-20 min si gata.
1
telina tre' sa fie cu tija scurta neaparat
2
nu amestecam mancarea in timp ce fiebe
3
daca puneti rosii de conserva ,gustati sa nu fie acre
4
lamaia se adauga pentru ca telina sa ramana galbena