Tocanita de pui cu piure

de susu in Pui, 24 Feb 2010 | 9024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   2 cepe zdravene
  • cateva  rosii decojite sau pasta concentrata
  • 5-6 catei de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 1 piept de pui sau 2 pulpe (500 g)
  • 1 pahar de vin alb
  • oregano
  • ½ kg cartofi
  • unt
  • lapte
  • nucsoara    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu piure:

Se spala si sterge carnea. Se condimenteaza bine prin “masaj” si se lasa la rece cateva ore pana la pregatire. Se curata ceapa si se toaca marunt iar usturoiul felii. Rosiile se oparesc si se decojesc iar daca nu aveti rosii se dilueaza bulionul cu putina zeama de carne. Se pun cartofii taiati cubulete pe foc. Intre timp se taie carnea dupa preferinte (fasii sau bucati potrivite), se caleste ceapa in cateva linguri de ulei incins, se adauga usturoiul, si apoi carnea. Dup ace am calit bine adaugam si rosiile pentru cateva minute. Punem si condimente, foi de dafin vreo 2-3, boia, piper, oregano si cimbru. La sfarsit adaugam si vinul si dam la cuptor sa scada putin. Presaram patrunjel verde si servim cu piure de cartofi. Eu fierb cartofii cu putine condimente, ii scurg si ii pasez apoi ii amestec la mixer impreuna cu unt si lapte fierbinte dupa gust. Se poate adauga si un varf de cutit nucsoara. Se unge un bol cu ulei, se pune piureul fierbinte si se lasa cateva minute sa se raceasca. Se pune in apa fierbinte pentru a iesi mai repede, se rastoarna pe farfurie intinsa si se serveste cu mancarica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu piure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

dicarmencitta1957 1

24.02.2010, 22:06

Tare bine arata,offff asa imi trebuie ca ajung tarziu la comentarii,am o foame de lup acum,vreau si eu o portioara mica.mica

elena1988 1

13.03.2011, 19:14

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si piept de pui