Tocanita de pui cu legume

de Irina in Pui, 5 Oct 2013 | 10302 vizualizari

 

Va poftesc la o tocanita delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui, fara pielita
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • 10 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • sare si piper 
  • tarhon
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu legume:

O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita. 

Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.

Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei, care s-a incins imediat si am pus pulpele in vas. (Daca doriti o mancare mai dietetica, nu adaugati deloc ulei.) Am acoperit cu capacul si am oprit focul. Pulpele s-au colorat usor, dupa ce sangele s-a inchegat.

Am adaugat cartofii taiati felii, ceapa taiata pestisor, rondele de morcovi, fasii de gogosari si cateii de usturoi, taiati in doua. Am acoperit vasul din nou cu capacul .  Cand acul a ajuns la capatul zonei verzi am oprit focul si am lasat sa fiarba, fara nici o picatura de apa.

Totul fierbe in suc propriu, de asta si mancarea e muuult mai gustoasa la final. 

Am adaugat putin suc de rosii, tarhon si sare si piper si am lasat sa mai fiarba nitel.

Intotdeauna verific daca mancarea e gata abia dupa ce acul indicator coboara iar in zona galbena a butonului de pe capac. In caz ca nu e gata, se mai pune o data pe foc, tot cu capacul, pana acul ajunge din nou in zona verde si se opreste focul.

Tocanita e gata! Colorata, aromata si deosebit de gustoasa! Am mancat-o cu pofta, impreuna cu ardei copti...

 

 

 


 

TIPS-URI

1

nu trebuie adaugata deloc apa la mancare, pentru ca acopar vasul cu capacul si isi lasa carnea si legumele destula zeama;

2

puteti sa nu adaugati nici un pic de ulei in vas, mancarea va fi la fel de gustoasa, ba chiar mai dietetica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lia_ 1

05.10.2013, 22:18

si eu am gatit azi ceva cu pulpe superioare de pui fara pielita dar nu tocanita

asta fiarta in suc propriu e cea mai gustoasa

Irina 1

07.10.2013, 12:39

va poftesc pe toti, dragilor!

diaconta 1

07.10.2013, 15:51

Cred ca nu mai este,c-as fi venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui in vasul Zepter