Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

de botcrina in Pui, 21 Iul 2012 | 3865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 jumătate de ardei roşu
  • 1 ceapă medie
  • 1 roşie
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 100 g griş
  • puţină apă
  • sare, piper după gust
  • tarhon după gust
  • putin ulei
  • 100 ml bulion
  • un pumn de mazăre
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre:

Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.

Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.

Când carnea este aproape fiartă punem bulionul şi mai completăm cu apă dacă este nevoie.

Pregătim găluştele din ouă, puţină apă, făină şi griş. Când sunt gata adăugăm puţin ulei ca sa nu se lipească şi puţină sare.

Punem apă la fiert, iar când fierbe facem găluştele.

Scoatem găluştele într-o strecurătoare şi le spălăm cu apă rece, după care lăsăm să se scurgă bine.

În apa în care am fiert găluştele, fierbem şi mazărea.

Stoarcem mazărea şi o spălăm cu apă rece, pentru că astfel îşi păstrează culoarea.

La final punem peste sosul cu carne, găluştele şi mazărea, după care amestecăm bine dar cu grijă să nu rupem găluştele.

Poftă bună !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi