Este o mancare gustoasa, usoara ( daca folositi doar carne macra, fara grasime) si este indicata pentru cei ce iubesc conopida.Daca o incercati veti vedea ca este delicioasa.
Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald.
Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite.
Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam.
Se stinge cu un pahar din apa in care s-a oparit conopida. Se pune capacul pe cratita si se lasa sa fiarba pana carnea este moale, bine fiarta.
Pregatim sosul. Intr-o tigaie non-aderenta topim untul, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase adaugand cana cu laptele.Punem si lingura rasa cu vegeta bio si dupa ce a dat in clocot adaugam smantana in sos.Deasupra presaram marar verde tocat marunt, asezonam daca mai este cazul si omogenizam.
Cand servim tocanita de porc, punem alaturi conopida fiarta , peste care punem un polonic mic cu sos cu marar.
Sa aveti pofta buna !
1
Deasupra se poate presara marar verde proaspat tocat.