Tocanita de ciuperci la ceaun

de antohecristina in Mancaruri de legume, 1 Sep 2013 | 11445 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa pentru cei ce adora gustul, textura si aroma ciupercilor si care merge de minune cu mamaliguta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci
  • 1 ardei rosu mare
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoii
  • patrunjel
  • Ceva FIn Cremos de la Delaco
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci la ceaun:

Se taie ardeiul in cubulete mici, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Inainte de preparare ciupercile se curata bine de resturi vegetale, pamant, turba, nisip si se indeparteaza numai partea de picior care a crescut in pamant, apoi se taie in felii medii.

Intr-o cratita incapatoare se incinge putin uleiul, se adauga ceapa si se amesteca cu o lingura de lemn pana devine semi-transparenta. Se adauga pe urma ardeiul cubulete si se amesteca pana ceapa devine sticloasa complet. Se adauga ciupercile si se amesteca cu legumele bine, dupa care se adauga apa cat sa le acopere.

Intre timp, amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de oala si lasati sa fiarba pana se poate strapunge ciuperca cu furculita. Inainte de a o lua de pe foc se adauga sare si piper dupa gust, patrunjelul verde si usturoiul pisat. Pentru un gust deosebit, in momentul servirii se orneaza cu Ceva Fin Cremos de la Delaco .

TIPS-URI

1

nu se indeparteaza pielita de pe palaria ciupercilor ,deoarece prin aceasta i se scade valoarea nutritiva

2

ciupercile se spala numai in momentul folosirii in jet de apa rece sau se tin cateva minute intr-un vas cu multa apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]