Tocanita de ceapa

de burdulea56 in Mancaruri de legume, 6 Aug 2010 | 5254 vizualizari

 

Aceasta tocanita de ceapa o facea bunica de cateva ori pe an. Prima data cand scotea recolta de ceapa, apoi in timpul posturilor de peste an. Fiind in postul sfintei Maria, este poate, binevenita reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe,
  • 2-3 rosii,
  • 1 ardei gras mic,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde,
  • 150 ml ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa:

ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si salata de sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa, e potrivita in post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rivka 1

07.08.2010, 20:12

buna ideea cu cartoful nadina si asa va fii si mai consistenta, ma bucur de cate ori mai dau de cate o idee de reteta fara carne !

Julie 1

10.08.2010, 20:17

Si mie imi place! are o aroma deosebita!

adry88 1

20.05.2011, 10:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu mamaliguta