Tocana Ratatouille

de anca_rm in Mancaruri de legume, 6 Aug 2013 | 3902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o vineta
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • usturoi
  • un ardei
  • o rosie
  • un morcov
  • ulei arahide
  • busuioc
  • oregano
  • un pahar vin alb
  • un pahar supa vegetala
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana Ratatouille:

Spalam legumele , le curatam si taiem fideluta vinetele, dovlecelul, morcovul .

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de arahide (se poate folosi si alt ulei ), se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin , se adauga vinetele si dovleacul si calim in continuare , punem si rosia taiata cubulete .

Adaugam paharul de vin , lasam pana se evapora si punem supa vegetala (supa de legume ) , lasam din nou sa scada .

Asezonam cu sare si piper , iar la final punem busuiocul si oregano.

Eu le-am servit cu ficatei , dar merg ca si garnitura la orice alta carne sau langa mamaliga dar e bun si asa simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

06.08.2013, 19:02

Dar am o întrebare, vânăta, nu ai presărat-o cu un pic cu sare, lăsată cca. 10 minute apoi și apoi stoarsă de zeama amară....

anca_rm 1

06.08.2013, 21:24

Cris , nu am sarat-o,cand fac vanata pane atunci pun sare pe ea , in rest nu . Dar daca crezi ca vanata pe care o ai este amara atunci poti sa o sari . Eu am legume din gradina , proaspat culese si coapte acolo, nu in lazi prin piete.

Rocsi 1

07.08.2013, 11:52

Buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille - Reteta video