Tocana de vitel cu arpagic murat

de silvi0ara in Vita, 6 Dec 2010 | 5328 vizualizari

 

Recomandare Adrian Hadean - Tocana de vitel cu arpagic murat
Cu mici mosificari.

 

INGREDIENTE

  • 300 g arpagic murat
  • 1 kg carne de manzat(antricoate)
  • 1 cutie rosii cubulete(430g)
  • 100ml vin rosu
  • 6 boabe de ienibahar
  • 2 frunde de dafin
  • 1 ceapa mai mare rosie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 linguri ulei de masline

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vitel cu arpagic murat:

Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi  cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa.

In sosul format se pun bucatile de carne de manzat,( cu os cu tot daca aveti) Peste carne se toarna vinul rosu apoi punem capacul pe cratita.Dupa alt sfert de ceas se toarna o cana de apa si se lasa pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, punem rosiile cubulete si o lingurita de boia dulce si putin condiment iute(eu am folosit un condiment facut din ardei iute,usturoi si putin zahar,este un condiment Tailandez foarte bun si aromat),doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si piper, dupa gust. Punem capacul la loc, si lasam sa scada incet cam o ora.

Eu am servit-o cu o garnitura de taitei din orez de faina,sau dupa recomandarea lui Adrian Hadean cu felii de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu arpagic murat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

silvi0ara 1

07.12.2010, 10:49

Multam fetele,chiar a fost tare buna.

Cris2711 1

23.07.2011, 13:08

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spezzatino