Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives

de Satisfyyourcravings in Vita, 22 Apr 2018 | 2129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocana:
  • 3-5 linguri de ulei
  • 1 1/2 kg carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 4 tije telina
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 500 ml vin rosu sec
  • 300 ml supa de vita (se poate obtine din cub concentrat)
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 lingurita mac
  • Pentru sosul de hrean:
  • 400 grame crema de branza
  • 4 linguri hrean ras
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 2 lingurite otet din vin alb
  • 8 linguri chives tocat
  • Pentru servit:
  • piure de cartofi
  • salata verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives:

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.

Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza.

Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de vita in ture, pe toate partile cateva minute, pana devine brun-aurie, dar nu este gatite complet. Se transfera pe o farfurie.

In aceeasi caserola, se adauga legumele si cimbrul. Se gatesc 10 minute la foc mediu sau pana incep sa se inmoaie. 

Separat, se incalzesc vinul si supa de vita. 

Se adauga carnea inapoi in caserola, impreuna cu faina. Se amesteca si dupa cateva minute se adauga vinul si supa. Se amesteca, se adauga pasta de tomate, piper si macul. Sare se adauga numai daca este nevoie. 

Se acopera cu un capac si se transfera in cuptor. Se gateste 3 ore.

Pentru sosul de hrean, se amesteca toate ingredientele si se serveste rece impreuna cu tocana, piure de cartofi si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Felii de carne de vitel cu pesmet si parmezan in cuptor