Tocana de legume africana - Chakalaka

de Catalina L in Mancaruri de legume, 4 Mar 2017 | 5458 vizualizari

 


Chakalaka este un fel de mancare despre care toata lumea în Africa de Sud spune ca are cea mai buna reteta :). Este o tocană de legume, de obicei picantă, servită în mod tradițional cu pâine sau cu “mielie pap”, mămăliga sud-africană. Pentru a echilibra gustul picant, se servește cu Amasi (lapte bătut). Acest deliciu își are originea în Africa de Sud, având mai multe variante de a fi gătit, în funcție de regiune și de tradiția familiei.
Este o mancare originara din Cape Town. Se poate manca rece sau calda, simpla sau ca garnitura la un fel de carne.
Ideala in perioada postului caci este un plat consistent si se poate servi cu mamaliga, paine sau orez.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/tocana-de-legume-africana-chakalaka.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi dati pe razatoare
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 ardei taiati bucatele (rosu si verde)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • o conserva de 400 g de rosii in sos (am folosit sos de rosii de casa )
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1 conserva de 400 g de fasole boabe alba (sau 300 g de fasole alba fiarta si scursa)
  • 2 lingurite de pudra de curry
  • 50 g de ghimbir proaspat dat pe razatoare
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita de praf de ardei iute - atentie, puneti dupa gustul dvs !
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei de masline
  • verdeata proaspata- coriandru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume africana - Chakalaka:

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute.

Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin, ardeiul iute, sare si piper si sotati.

Varsati sosul de rosii de casa (reteta aici) sau rosiile in sos taiate marunt, adaugati 1/2 pahar cu apa si gatiti pana cand apa se evapora si legumele sunt gatite.

Adaugati fasolea alba fiarta sau in conserva la sfarsit, amestecati luati de pe foc si presarati coriandru tocat.

Este o tocana delicioasa !

O puteti consuma calda cu mamaliga sau orez sau rece cu paine completa.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume africana - Chakalaka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

05.03.2017, 16:52

Buna trebuie sa fie!

miki_a 1

06.03.2017, 17:28

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:14

Deci varianta africana traditionala a sarmalelor noastre )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana greceasca