Chakalaka este un fel de mancare despre care toata lumea în Africa de Sud spune ca are cea mai buna reteta :). Este o tocană de legume, de obicei picantă, servită în mod tradițional cu pâine sau cu “mielie pap”, mămăliga sud-africană. Pentru a echilibra gustul picant, se servește cu Amasi (lapte bătut). Acest deliciu își are originea în Africa de Sud, având mai multe variante de a fi gătit, în funcție de regiune și de tradiția familiei.
Este o mancare originara din Cape Town. Se poate manca rece sau calda, simpla sau ca garnitura la un fel de carne.
Ideala in perioada postului caci este un plat consistent si se poate servi cu mamaliga, paine sau orez.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/tocana-de-legume-africana-chakalaka.html
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute.
Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin, ardeiul iute, sare si piper si sotati.
Varsati sosul de rosii de casa (reteta aici) sau rosiile in sos taiate marunt, adaugati 1/2 pahar cu apa si gatiti pana cand apa se evapora si legumele sunt gatite.
Adaugati fasolea alba fiarta sau in conserva la sfarsit, amestecati luati de pe foc si presarati coriandru tocat.
Este o tocana delicioasa !
O puteti consuma calda cu mamaliga sau orez sau rece cu paine completa.
Pofta Buna!