Tocana de legume

de adriana_bobu in Zacusca, 3 Noi 2010 | 9645 vizualizari

 

Alaturi de zacusca, pot sta foarte bine cateva borcane cu tocana...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1/4 l ulei
  • 4-5 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 300 g pasta tomate
  • 200 g orez
  • o cana apa
  • o lingura vegeta
  • sare, piper, frunze dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se coc gogosarii, se curata si se dau prin masina de tocat, oprind vreo cativa pe care o sa-i taiem fidelute...asa pentru aspect. Intr-o cratita pe foc se pune uleiul , apoi  ceapa tocata marunt si morcovul dat prin razatoare, orezul ( spalat in prealabil si fiert cca 10 min in apa cu vegeta) si in final gogosarii tocati. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si frunzele de dafin si se da la cuptor pentru aprox o ora. Se verifica daca orezul a fiert si se scoate din cuptor, punandu-se imediat in borcane. Se baga apoi borcanele in cuptor pentru 15-20 min, dupa care se scot si se invelesc intre paturi lasandu-se pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei