Tocana de legume

de ionela2682 in Conserve, 7 Oct 2010 | 13276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2kg ceapa,
  • 2 kg morcov,
  • 2 vinete mari,
  • 2 dovlecei mari,
  • 2 kg ardei,
  • pulpa de la 2 kg rosii ,
  • 1 cana orez,
  • sare si piper,
  • 1 l ulei (sau mai putin),
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se vor toca sau rade cat mai mare legumele

--se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se caleste putin dupa care adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul dovlecelul si vanata, si lasam pana ce se vor inmuia si vor lasa zeama

--in momentul in care sunt aproape fierte se adauga orezul inmuiat iar daca mai este nevoie 1-2 cani de apa
-lasam sa se umfle putin orezul, adaugam si pulpa de rosii si mai tinem inca putin pe foc
-pregatim borcanele dinainte si le umplem cu tocanita cat timp aceasta este fierbinte

acoperim borcanele si lasam asa pana se racesc,pentru o mai mare siguranta borcanele se vor steriliza cam 20 min din momentul in care au inceput apa sa fiarba.Astfel preparata tocanita de legume tine ani buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon