Tocană de cartofi și ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 6684 vizualizari

 

O mâncărică foarte savuroasă, chiar dacă nu are în compoziție renumita legumă ”carnea” ;)

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă cca. 4 bucăți,
  • cartofi rosii de Covasna cca. 8 bucăți,
  • ciuperci champignon cca. 400 g,
  • ardei gras verde 2 bucăți,
  • pătlăgele roșii cca. 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui și masline de la Promienna,
  • pătrunjel proaspăt,
  • coriandru proaspăt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de cartofi și ciuperci:

Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi și ciupercile cubulețe, se asezonează de sare și piper, și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp roșiile se toacă mărunt, în cazul meu le-am tocat la blender, apoi se adaugă la mâncărică și se lasă la gătit cca. 25 de minute la foc potrivit, semiacoperit. La final se asezonează cu pătrunjel și coriandru tocat mărunt. Mâncărica se servește fierbinte cu salată de castraveți, în cazul meu, sau cu orice fel da salată după gustul fiecăruia;) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de cartofi și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la grill, cu spanac si usturoi