Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata

de Moni_alex in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 5256 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală O combinatie delicioasa cafea, ciocolata, mascarpone

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 500 g mascarpone
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • un pachet mare de piscoturi
  • 250 ml cafea tare
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata neagra sau cu lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata:

Tiramisu reţetă originală

Pentru inceput am facut cafeaua si am lasat-o sa se raceasca.

Apoi am pregatit crema de oua cu mascarpone astfel: intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 60 g zahar pudra si se freaca spuma pana se deschid la culoare. Separat punem laptele la incalzit pe foc, nu trebuie sa fiarba. Se toarna laptele putin cate putin peste galbenusuri, se amesteca si apoi se pune pe foc pe baie de aburi si se amesteca in continuu pana crema se ingroasa putin.( nu trebuia fiarta pentru a nu se coagula galbenusurile).

Se adauga si cele 250 de grame de ciocolata cu lapte rupta bucatele peste crema. 

Dupa ce s-a omogenizat bine, o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit bine, se adauga si cele 500 g de mascarpone si se amesteca bine cu mixerul crema pana devine cremoasa. Se da la frigider pentru 30 minute.

Intre timp, se pregateste frisca: se bate bine smantana rece de la frigider si la final se adauga diferenta de 60 g zahar pudra si se mai bate foarte putin pana se incorporeaza zaharul.Se da putin la rece.

Se inmoaie piscoturile cateva secunde pe o parte si apoi se aseaza intr-o tava inalta sau un vas inalt.Eu l-am dus la serviciu si l-am facut direct intr-o cutie patrata usor de transportat.

Se adauga un strat de crema de mascarpone cu ciocolata, unul de frisca si deasupra se presara cacao cernuta print-o sita fina.

Se repeta:un strat de piscoturi insiropate in cafea, crema cu ciocolata, frisca, cacao si deasupra se presara ciocolata data pe razatoare.

Se pune tiramisu la frigider minim 3 ore inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu gem de caise